Обмислено намирайте брокер и агенция!

В повечето страни по света агент на недвижими имоти не е неприлична дейност! Но в нашата страна на хората все още не им е ясно, какви точно са отговорностите на агента, или за какво точно му се плаща… и много често съществува причина в съмнението.

apartmentsТрябва да сте внимателни С ПОДБОРА НА АГЕНТ
• Разберете повече относно фирмата, която ще поеме изследването на имота ви.
• Запознайте се персонално със служителя от фирмата, който би поел имота ви.
Изискайте от персоналния ви брокер да ви запознае:
• всичко, което ще правите заедно- всяка една крачка- от концепцията до ключа
• в точно какви времеви рамки ще бъде осъществен целият процес – от предварителното търсене по критерии, през самите огледи, до приключването на самата сделка
• какво точно е нужно да уредите вие – бележки, време, документи
• какви са задълженията на дадения агент – много ясно изяснени, а също в рамките за какво точно време би било възможно да бъдат изпълнени и поети

Не чакайте само на общуването по интернет – дори и пълно да сте казали желанията си – абсолютно нищо не е в състояние да замени даден разговор. Най-добре искайте лична среща! Вие сами трябва да си изберете, с точно кого да общувате – както брокерската фирма, така също и лично брокер от компанията.

Ако личността или работното отношение на предложения агент не ви се нрави – срещнете се със собственика на агенцията и говорете за друг брокер, който да се захване с дадената работа, или направо поръчате дадената работа на друга фирма.

Поискайте обезателно друг агент, в случай че:
Ви разхожда на предложения, които не отговарят на вашите желания.
Са нагли да ви искат финансови средства за огледи и в през това време ви правят оферти, като не са ок с вашите искания.
Врърнали са се не малко месеца, а той/тя не ви е предложил за оглед нищо, което да отговаря на първоначално обявените критерии от вас.
Ви иска пари за различни разноски, ненаписани в договора помежду ви – пътни, адвокат и пр. Разбира се това е абсолютно неудачно! За това вие плащате комисиона и дадените параметри са уточнени в договора между двете страни.